Figurki na tort
wydrukowane na jadalnym papierze opłatkowym lub cukrowym
Wspaniałe uzupełnienie w szybkim i efektownym wykończeniu naszego okolicznościowego tortu,
wydrukowany na jadalnym papierze o grubości 0,6 mm.
drukujemy na profesjonalnych drukarkach przy zastosowaniu tuszy spożywczych zgodnie ze standardem HCCAP.
Nasze produkty spełniają wszystkie normy spożywcze Polskie i UE.
Termin przydatności do spożycia 12m
Gwarantujemy najwyższą jakość produktu i dokładne kolorystyczne odwzorowanie wybranej grafiki.
Instrukcja:
rozgniatamy i rozwałkowujemy masę cukrową do formatu arkusza z figurkami
jeśli robimy obwódkę tniemy ją wzdłuż na trzy równe kawałki które łączymy ugniatając i wałkując.
ściągamy folię transportową z pod papieru cukrowego i odkładamy
układamy papier na wyrównanej masie drukiem do góry
przykładamy folię i delikatnie dociskamy dłonią lub wałkiem by elementy do siebie przylegały możemy usunąć folię
by masa stwardniała umieszczamy na ok 30m w lodówce.
jeśli robimy figurki to wycinamy elementy nożem.
i możemy układać według uznania na torcie.
Idealna temperatura dłuższego przechowywania w oryginalnym opakowaniu 18-22 st.C, bez dostępu powietrza i światła. Przed użyciem docinamy papier do odpowiedniego wymiaru i ściągamy folie transportowa (w przypadku papieru cukrowego). Nakładamy na tort od 2h przed spożyciem w zależności od wilgotności masy, delikatnie dociskamy szpatułka by usunąć powietrze z pod opłatka, gotowy tort umieszczamy w lodówce.
Skład:
- Tusz: woda, glicerol, etanol, emulgator: E433, barwniki: E151, E110*, E104*, E122*, E133, E102* *może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci
- Papier opłatkowy: skrobia ziemniaczana, oliwa, maltodekstryna, woda
- Papier cukrowy: skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, E171, aromat: wanilina, E202, E330.
Smacznego ;)