opłatkitopperdodatki
 
 
Papier Cukrowy jak stosować 0

 Wydruk na masie cukrowej jest grubszy niż opłatek i dzięki temu kolory są żywe, nie zmieniają się po nałożeniu na tort . Nie ma też ryzyka, że masa się pomarszczy. Można umieścić go na górze tortu lub podkleić cienką warstwą masy cukrowej i przykleić z boku.

Wydruk na papierze cukrowym można nakładać na każdy rodzaj masy oprócz śmietany. Śmietana rozpuści wydruk na papierze cukrowym! Polecamy, aby wydruk położyć na ok. 1-2 godziny przed podaniem tortu.
 

Idealna temperatura dłuższego przechowywania 18-20 st.C, bez dostępu powietrza i światła. Przed użyciem docinamy papier do odpowiedniego wymiaru i ściągamy folie transportowa Nakładamy na tort od 2h przed spożyciem w zależności od wilgotności masy, delikatnie dociskamy szpatułka lub dłonią by usunąć powietrze z pod papieru. Umieszczamy w lodówce, po ok. 10min papier rozpuszcza się w masie tortowej - prosimy już nie dotykać.

Idealne zastosowanie na kremie lub bita śmietana z mascarpone lub masie cukrowej .... w przypadku zbyt wilgotnej masy np. sama bita śmietana lub galaretka może dojść do spłynięcia - rozmycia grafiki.

 

Polecane produkty

  • nowość

Bezpieczne Zakupy

Darmowa Dostawa

 

99,9% Zadowolonych Klientów

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl